Į pradžią A -> Z Z -> A
    AUDIO 69 VIDEO 13

     vertejas, lietuvių anglų, teksto vertimas

  


 
Justė Arlauskaitė-Jazzu apie nekultūringus koncertų lankytojus: aš senokai galvojau, kada pratrūksiu

Dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu po Londone vykusio koncerto socialiniame tinkle paskelbė komentarą, kuriame tiesiai šviesiai išsakė kritiką žmonėms, kurie atėję į jos koncertą nepasižymėjo pagarba – gėrė, valgė, šūkavo, vaikščiojo po koncertų salę ir kitaip demonstravo nepagarbą. Didžioji dalis Jazzu klausytojų po tokio pasisakymo palaikė atlikėją, tačiau atsirado ir tokių, kurie teigė, kad atvirai kritikuoti nereikėjo. Naujienų portalui Alfa.lt šiuo metu Londone viešinti Justė Arlauskaitė-Jazzu atvirai papasakojo, kas nutiko iš tiesų.

„Aš senokai galvojau, kada pratrūksiu. Tas žmonių požiūris, kad nusipirkau bilietą ir darau ką noriu, erzino jau seniai. Dauguma menininkų nevertina ir į jų profesiją žiūri atsainiai.  Tai buvo paskutinis lašas, kai pamačiau, kad koncertų salėje žmonės šnekasi, šūkauja, garsiai juokiasi, vaikštinėja ir valgo. Tai yra visiška nepagarba tiek sau, tiek kitiems, tad žmones reikia mokyti. Visi sako, kad pasirinkau labai aštrią formą, bet tie žmonės kitokios kalbos nesupranta. Tas mano komentaras skirtas jiems. Ir tokių negražiai besielgiančių buvo gal 15. Jie trukdė mėgautis muzika visiems surinkusiems. Vis atsiranda tokių išsišokėlių, o tai skaudina. Negaliu pakęsti, kai žmonės demonstruoja nepagarbą kitiems. Kai manęs negerbia, kodėl aš turėčiau juos gerbti?“ – naujienų portalui Alfa.lt pasakojo tūkstantines minias į koncertus pritraukianti dainininkė J. Arlauskaitė-Jazzu.

Paklausta, ar tokie žmonių išsišokimai būna tik užsienyje, ar pasitaiko atvejų ir Lietuvoje, dainininkė neslėpė, kad nepagarba kitiems – išeivijos bruožas: „Didžiausi išsišokimai pasitaikė Londone, tarp Anglijos lietuvių. Per vieną mūsų koncertą yra net muštynės įvykusios. Dainuoju dainas apie meilę, apie gražiausius dalykus, atiduodu visą savo sielą, žmonės klauso užsimerkę, o kažkokie du buduliai nusprendė, kad jie tą vakarą svarbesni.“

Kai kurie žmonės į dainininkės komentarą sureagavo labai asmeniškai, tačiau J. Arlauskaitė-Jazzu teigė, kad jis skirtas tikrai ne visiems klausytojams. „Visos antraštės rėkia, kad aš išplūdau savo gerbėjus, bet tai netiesa. Aš išplūdau savo negerbėjus, žmones, kurie yra visiškai amoralūs. Ir išplūdau juos jų kalba. Savo klausytojus aš myliu taip, kad net negalima įsivaizduoti, visada tai pabrėžiau ir žinau, kad jie tai žino. Tie, kurie po šito komentaro sako, kad anksčiau klausė mano muzikos, bet dabar neklausys, jie nėra tikrieji klausytojai. Ir gerai – atskirsime grūdus nuo pelų. Aš dainuoju žmonėms iš širdies į širdį, aš myliu žmones iš esmės. Be savo klausytojų būčiau niekas, aš esu dėkinga jiems už jų širdis ir ausis. Aš laiminga, kad juos turiu, kad jie randa save mano muzikoje“, – pasakojo ne vieną M.A.M.A. apdovanojimą pelniusi atlikėja.

Paklausta, ar gailisi dėl savo komentaro, dainininkė išliko atvira: „Absoliučiai nesigailiu. Aš sąmoningai pasirinkau tokią formą ir tai buvo tikslinga. Jei būčiau rašiusi diplomatiškai, nebūčiau buvusi išgirsta. Dabar išgirdo visi ir aš dėl to labai džiaugiuosi. Vienintelis žodis, dėl kurio gailiuosi, yra žodis „daunas“. Aš tikrai nenorėjau įžeisti Dauno sindromą turinčių žmonių ir jų artimųjų, tas komentaras neturi nieko bendro su liga. Todėl labai atsiprašau tų žmonių, jei užgavau juos. Esu jautri žmonių negalioms, nelaimėms. Dar paauglystėje yra ne kartą tekę dainuoti žmonėms, turintiems Dauno sindromą, su mielu noru savo muzika pasidalinčiau su jais ir vėl. Tačiau nė vieno kito žodžio aš neatsiimu. Esu išsilavinusi, protinga moteris, visuomet būnu tolerantiška ir diplomatiška kitų atžvilgiu. Ir vieną kartą riebiai nusikeikiau, pamanykit!!! Nesu šventa karvė, esu normalus žmogus ir neketinu vaidinti, kad esu kažkokia deivė. Deivių ieškokite graikų mitologijoje. Aš kuriu muziką, įdedu labai daug pastangų, o dažniausiai būnu taiki ir gera, bet tai buvo paskutinis lašas.“ 

„Mylėkim vieni kitus, būkim tikri, nebijokim savęs, gerbkime vieni kitus, vertinkime gražią muziką, domėkimės pasauliu, kultūra, darykime pasaulį gražesnį. Būkite sveiki ir laimingi – ramių, gražių artėjančių švenčių“, – gerbėjams linkėjo dainininkė J. Arlauskaitė-Jazzu. 


Alfa.lt


2014-12-01 12:41:37.0
 
  Daugiau muzikos

    Suzanne Vega Marlene On The Wall

    Kisha Griffin Make It Happen

    Sou-hime Sensei snob

    Kablys Davai pas morka (Chyrix Techno Mix)

    Jurga Šeduikytė 1000 metų

    D.J. BEACON Found Way

    Miss Aisha Pussy on ya Grill

    Superadonai Rastaman





  •