Į pradžią A -> Z Z -> A
    AUDIO 69 VIDEO 13

     vertejas, lietuvių anglų, teksto vertimas

  


 
Dainos „Gangnam Style“ populiarumas privertė patobulinti „YouTube“ peržiūrų skaitiklį

Tarptautiniu hitu tapusi daina „Gangnam Style“ sulaukė tokio milžiniško populiarumo, kad internetas tiesiogine prasme nebuvo jam pasiruošęs.

Vaizdo įrašų portalas „YouTube“ nurodė, kad 2012 metais išleista Pietų Korėjos reperio Psy (Psai) dainos klipas, kurioje matomi jojimą imituojantys šokio žingsneliai tapo pasauline sensacija, šią savaitę pasiekė didžiausią įmanomą peržiūrų skaičių, kurį galėjo parodyti šio tinklalapio skaitmeninis skaitiklis.

Portalas nurodė, kad „Gagnam Style“ oficialus vaizdo klipas buvo peržiūrėtas daugiau negu 2,15 mlrd. kartų. Toks skaičius prilygsta trečdaliui visų pasaulio gyventojų, tačiau daugelis internautų tą įrašą peržiūrėjo ne vieną kartą.

Tačiau kuriant „YouTube“ buvo numatyta, kad vaizdo įrašų peržiūrų skaičius skaitiklyje koduojamas 32 bitų sveikaisiais skaitmenimis – tai reiškia, kad didžiausias įmanomas skaičius, kurį gali parodyti skaitiklis, yra 2 147 483 647.

[youtube:id=51Mfh6gPL2U]

„Niekada nepagalvojome, kad vaizdo įrašas gali būti peržiūrėtas daugiau kartų negu 32 bitų sveikasis skaičius“, – sakoma „YouTube“, priklausančio interneto milžinei „Google“, pranešime, kuris buvo paskelbtas socialiniame tinkle „Google+“.

„YouTube“ inžinieriai pastebėjo, kad gali iškilti tokia problema, ir pataisė skaitiklį, kad jis koduotų peržiūrų skaičių 64 bitų skaitmeniu.

[youtube:id=9bZkp7q19f0]

Tai reiškia, kad „Gangnam Style“ arba kokių nors ateities megahitų peržiūrų skaičius bus teisingai rodomas, kol jis perkops devynis sikstilijonus. Manoma, kad ši riba praktiškai negali būti pasiekta.

BNS


2014-12-04 15:15:11.0
 
  Daugiau muzikos

    Delfinai Natos

    Lizz Fields When I See Love

    Lollita Emoticone

    The Hot Grits Rubys Strut

    Elektrogott Shotgun in a Bed

    Annie Wedding

    Jurga Šeduikytė 1000 metų

    Cats in Practise O-Men





  •